Deci….cine esti tu pana la urma ?

Cred ca fiecare trebuie sa isi atinga potentialul maxim pentru a-si onora prezenta pe acest Pamant. Ne nastem cu un potential imens, cu sansa de a deveni orice – un artist genial, un medic care salveaza mii de vieti sau un savant ilustru. Pana la varsta de 6-7 ani nu ne punem singuri nici o limita, credem ca putem face orice si de cele mai multe ori, chiar facem.

Pe parcurs insa apare mediul care ne “invata” sa fim linistiti, in zona de confort, pentru ca asa e bine. E bine pentru altii, nu pentru tine! La scoala invatatoarea te-a invata sa fii ascultator si sa nu vorbesti neintrebat, mai tarziu profesorii te-au obligat sa inveti pentru examen ca mai tarziu sa ajungi la un job unde…..surpriza! ai un sef care vrea sa fii angajatul model care isi face treaba fara sa comenteze. Deci….cine esti tu pana la urma ? Cine vrei tu sau cine au vrut ceilalti?

Daca stai prea mult in zona de confort, fara sa actionezi intr-o directie clara, stabilita de tine, atunci vei ajunge sa urmezi directiile altora. Iar tu ….cazi. Deci depinde de tine sa preiei controlul asupra vietii tale si sa faci pasi constienti spre a fi cea mai buna versiune a ta.

Dezvoltarea personală, nici în teorie nici în practică nu este un concept simplu sau unanim înțeles identic de toată lumea. Pentru unii, dezvoltare personală înseamnă creșterea încrederii în sine, pentru alții spiritualitate, pentru alții gestionarea stresului, pentru alții ieșirea din zona de confort, pentru alții atingerea succesului, pentru alții autocunoaștere, pentru alții relații armonioase, pentru alții stabilirea obiectivelor și evident lista poate continua la infinit.

Dezvoltarea personala este un proces continuu de reprogramare a mintii, care vizeaza urmatoarele directii principale:

  • imbunatatirea starii de clarificare mentala;
  • dezvoltarea abilitatilor personale;
  • stabilirea unor directii mult mai clare in viata personala si profesionala.

Spus intr-o forma simplificata, dezvoltarea personala te ajuta in mod semnificativ sa iti cresti calitatea vietii.

Dezvoltarea personală se canalizează pe aspectele privitoare la autocunoaşterea şi optimizarea resurselor proprii. Utilă persoanelor care se confruntă cu forme de anxietate uşoară, persoanelor sănătoase care întâmpină diverse dificultăţi şi care doresc să îşi îmbunătăţească relaţiile sociale.
Psihologul elaborează si aplică teste pentru masurarea coeficientului de inteligenţă, aptitudinilor, abilităţilor personale, teste proiective. Acesta îi ghidează pe clienţi să-şi managerieze mai relaxaţi problemele de zi cu zi într-un timp mai util. Dezvoltarea şi optimizarea personală implică un număr mai redus de şedinţe în comparaţie cu psihoterapia, se realizază tot individual şi este benefică persoanelor sanătoase din orice categorie de vârstă.

Tematica dezvoltării şi optimizării personale implică:

  • O mai bună cunoaştere de sine;
  • Analiza stării actuale şi a stării dorite;
  • Stabilirea palierelor de evoluţie personală;
  • Managementul stresului şi rezolvarea de probleme;
  • Dobândirea echilibrului în viaţa personală şi profesională;
  • Îmbunătăţirea imaginii de sine, încredere în forţele proprii;
  • Descoperirea resurselor şi utilizarea lor pentru atingerea obiectivelor;
  • Sporirea inteligenţei emoţionale prin exerciţii de comunicare empatică;
  • Exersarea abilităţilor de relaţionare asertivă, prin optimizarea comportamentului verbal şi nonverbal;
  • Tehnici de relaxare şi cultivarea emoţiilor pozitive, descoperirea valorilor personale pentru o viaţă cât mai împlinită.

CABINET INDIVIDUAL DE PSIH. STOICA MADALINA

URMARITI-MA PE

PROGRAM

Luni–Vineri 10:00–21:00
Sambată-Duminică Închis